21 Temmuz 2017 Cuma

MAYALI YUMOŞ POĞAÇA...

Evetttt fırından yeni çıkmış sıcacık poğaça tarifi isteyenler burayaaa... (:
Az önce pişti,  test edildi,  onaylandı... (:
İşte tarifi...


Orijinal tarife 2 bardak süt var. Ama evde soda vardı. Yarı yarıya süt ve soda kullandım. 1 yemek kaşığı kuru mayayı ılık süte katıp kabarmasını bekliyoruz. 6 ya da 7 bardak una mayamızı, 1 bardak sodayı, 1 tatlı kaşığı dolusu tuzu, yarım çay bardağı şekeri, yarım su bardağı sıvıyağ karıştırıp hamur elde ediyoruz. Mayalanması için sıcak bir yere koyuyoruz. Kabarınca bol yağlanmış tepsiye içine malzeme koyup diziyoruz. Biraz da tepsi mayasını bekliyoruz. Üzerine yumurta sarısı ve çörek otu sürüp bavul fırında 200 derecede pişiriyoruz. Afiyet olsun...

6 yorum:

  1. Mayayı tutturmak da çok önemli ben çoğu zaman tutturamıyorum kıvamı o yüzden sert olabiliyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ayrıntılar gerçekten önemli oluyor.

      Sil
  2. 0.5 çay bardağı şeker??? Doğru mu yazmışsın acaba bana çok gibi geldi de yarım çorba kaşığı falan olmasın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. doğru betülcüm mayalı hamurlarda normal oluyor... :)

      Sil
  3. Bu kadar şeker katıldığını bilmiyordum. Şaşırdım... Hep şaşırıyorum zaten...Ilk kurabiye yaptığımda içine atılan yağ miktarını görünce gözlerim yerinden çıkacaktı neredeyse...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) evet bazı yağ miktarları abartı gibi... :)

      Sil