11 Ekim 2016 Salı

MAÇKA AYAĞI...

Evet size geleneksel bir tarif Maçka Ayağı. Hünkariye olarak diye biliniyor, ama farklılıklar söz konusu. Bu memlekette yani Makedonya'da kül suyu ile yapılan bir tatlıymış. Hatta çocukken komşumuzun getirdiği tatlının tadı hala damağımdadır. İşte size tarif geliyorrrr...


Malzemeler: 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ, 1 Sb su, 2 sb süt,  1 çay kş karbonat, 1 paket kabartma tozu, 2 yumurta, 1sb un, 1 sb irmik.
Şerbeti: 5 sb su, 4 sb şeker.

1 br su, sıvı yağ,  2 bardak sütü ocağa koyuyoruz, kaynamaya başlayınca irmij, un ve kabartma tozu karışımını ekleyip kısık ateşte karıştırıyoruz. 2-3 dk hamur toparlanınca ocağı kapatıyor ve soğumaya bırakıyoruz. Soğuyunca içine 2 yumurta kırıp,  1 çay kaşığı dolusu karbonatı atıp iyice karıştırıyoruz. Sonra yağlanmış tepsite ceviz büyüklüğünde yuvarlayıp en sin ortalarına parmak batırıyoruz. Kızgın fırında kızarana kadar pişiririyoruz. Bu arada şerbeti pişirip 10 dk kaynatiyoruz. Sıcak şerbeti sıcak tatlıya döküp yine 1- 2 dk fırına sürüyoruz. Fırını kapatıp şerbeti çekene kadar içinde tutuyoruz.

Evettt seveceğinizi düşündüğüm leziz mi leziz bu tarifi denemenizi tavsiye ediyorum. Şimdilik hoşçakalın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder