9 Ekim 2016 Pazar

DIZMANA TARİFİ...

Evetttt uzun bir aradan sonra bir tarifle karşınızdayım. Umarım hepiniz iyisinizdir şekerler. Her zaman arayı açmamak için direniyorum, ama bir bakmışım diğer hesapları daha çok kullanıyorum.
Bugün sizlerle geleneksel bir hamur işi Dızmana tarifi payşacağım. Umarım beğenir ve en yakın zamanda denersiniz. İşte tarif;


Önceden 1 yemek kaşığı kuru maya, 1 yemek kaşığı toz şeker,  1 bardak ılık suyla ıslatılır ve bekletilir. Kabarınca 1 bardak süt, yarım bardak sıvı yağ, 1 yumurta beyazı, tuz, aldığı kadar un( 6 bardak civarı) ile bir hamur elde edilir. Hamur kabarınca yağlanmış tepsiye ceviz büyüklüğünde aşağıdaki gibi dizilir ve 3 parmakla şekil verilir.

1 bardak yoğurt, 1 yumurta+ 1 yumurta sarısı, 1/3 bardak sıvı yağ, az tuz çırpıp tepsi mayası aldıktan sonra hamurların üstüne dökülür. Çörek otu serpilir ve kızgın fırında pişirilir. Islak bir hamur olduğu için hemen pişmeyebilir ve altını daha önce kapatmanız gerekir. Sıcakken yemeniz gereken puf puf bir hamur, deneyenlere şimdiden afiyet olsun. :)







2 yorum:

  1. 3 bardak nedir? Gulnurcuğum sitende çok güzel börek tarifleri var... Hepsini de denemek istiyorum. Çok güzel görünüyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ay betülcüm düzelttim parmak olacak o... :))

      Sil